Wat is Hennep, Linnen, Katoen en Jute

Hennep, Linnen, Katoen en Jute , wat is dat nu precies….Enn, waarom gordijnen / meubelstoffen van natuurlijke grondstoffen.

Hennep, linnen, katoen en Jute zijn natuurlijke vezels, van deze vezels kunnen o.a. gordijnstoffen  worden gemaakt.

Hennep:

De Hennep die gebruikt wordt om gordijnstoffen van te maken is de “vezelhennep” dit is een plant die o.a. geteeld word in Nederland / Oude Pekela. De gehele plant wordt verwerkt tot verschillende producten, de vezels van de plant worden veelal gebruikt om gordijnstoffen van te maken, na een groot droog en verwerkingsproces wordt de vezel tot een garen gemaakt en daarna geweven tot een prachtige stof. Hennep is een antibacterieel , schimmelwerende stof, door deze eigenschappen is Hennep zeer geschikt voor gordijnen in elk huis en vertrek, zelfs voor in een badkamer.

Hennep word geverfd met milieuvriendelijke kleurstoffen, de hennepstof wordt verwerkt met behulp van ecologische en maatschappelijke verantwoorde methoden, zoals biologische waterzuivering en het gebruik van een kleurstof op waterbasis die volledig voldoet aan de Europese REACH norm en de Oeko- Tex_norm.

Hennep wordt beschouwd als een van de meest duurzame textielproducten die bekend zijn. De plant heeft geen irrigatie nodig tijdens de groei, heeft bijna geen natuurlijke vijanden (insecten) en heeft daarom geen behandeling met pesticiden nodig. Omdat het erg snel groeit (tot vier meter in slechts een paar maanden), hebben onkruid geen kans, belemmeren de groei van de hennepplant niet en zijn herbiciden niet nodig. Hennep is een natuurlijk product: het is 100% biologisch afbreekbaar, zeer sterk en voelt prettig aan.

Afbeeldingsresultaat voor linnen vlas

Biologisch Linnen :

Linnen is fris, schoon en comfortabel, het is zacht, maar tegelijk ook sterk en duurzaam, het wordt gemaakt van de vezels van de vlasplant. De meeste biologische linnen wordt geproduceerd in China en Frankrijk, maar ook in Nederland zijn er diverse bedrijven die vlas telen. Biologische linnen word gebleekt met  waterstofperoxide en geverfd met zoveel mogelijke plantaardige kleurstoffen. Vlas is van zichzelf een relatief milieuvriendelijke vezel, de plant kan niet tegen teveel kunstmest, want dan wordt hij te lang en slap, daardoor is het gemakkelijk om biologische Linnen te telen, chemische insectenverdelgers en onkruidbestrijdingsmiddelen zijn niet meer toegestaan bij het telen van Biologisch Linnen.

Afbeeldingsresultaat voor waar word katoen van gemaaktBiologische Katoen :

Katoen is de bekendste stof en is afkomstig van de katoenplant, het groeit in de warmere klimaten over de gehele wereld.  Katoen wordt gemaakt van de vrucht, de katoenpluis, van deze katoenpluis wordt een prachtige sterke lange draad gesponnen, vervolgens wordt er een mooie katoen stof van gesponnen. Katoen is minder sterk dan Linnen, Hennep is de sterkste stof. Wij – Konice – kiezen voor een biologische katoen, beter voor de mens, beter voor de wereld.

Afbeeldingsresultaat voor jute plant

Jute :

Jute is een lange, zachte en glanzende plantaardige vezel die kan worden gesponnen tot grove en sterke draden. De vezels zijn gebroken wit of bruin en hebben een lengte van één tot vier meter. De jute vezel is afkomstig van de stam van de jute plant.

Jute staat bekend als de Golden Fiber vanwege haar gouden kleur en zijdeachtige glans. Na katoen is jute de meest gebruikte plantaardige vezel in de textielindustrie. Jute wordt voornamelijk geproduceerd in India en Bangladesh. Het telen van jute vereist zeer weinig kunstmest of pesticiden en is daarom een zeer goed en duurzaam alternatief voor nylon.

Waarom Gordijnen van Natuurlijke materialen….

Gordijnen zijn een aanvulling, een warme toegift in een huis… Gordijnen van Natuurlijke Materialen zijn warm en energie doorlatend. Natuurlijke gordijnen zijn altijd in beweging, energie, warm of koud, het stroomt altijd door natuurlijke materialen heen en dat is een fijn gevoel. Je kunt het vergelijken met als je een synthetisch kledingstuk aan hebt of een kledingstuk van natuurlijke materialen, een kledingstuk van natuurlijke materialen blijft comfortabel, het blijft luchtig, ook bij een warme dag, energie kan blijven stromen. “”Natuurlijke gordijnen”” wat de natuur u bied………..